Projektdatabase

Projektdatabasen indeholder alle de projekter, som ELFORSK har støttet med midler. Der er en kort introduktion af projekternes formål og kontakt information for de igangværende projekter. For de projekter, som er færdige, er der en slutrapport med resultater, som du kan down loade.

Viser 1 - 25 af 66
Projekt nummer
221-496435
Projektperiode: 2023 - 2025
Viegand Maagøe A/S

Projektet ”Machine Learning til Energi- og Procesoptimering (MLEEP)” vil integrere machine learnings algoritmer direkte i 5 danske industrivirksomheder – alle med forskellige problemstillinger og udfordringer – og forsøge at belyse potentialer, muligheder og barrierer ved anvendelsen af kunstig intelligens til energi- og procesoptimeringer af produktionsanlæg.

Projekt nummer
353-009
Projektperiode: 2021 - 2023
Alflow

Projektet vil udvikle en teknologi, der gør det muligt at koge faste fødevarer som fx kødprodukter hurtigt, energieffektivt og uden kvalitetsforringelser. 

Projekt nummer
353-005
Projektperiode: 2021 - 2023
Teknologisk Institut

Projektet udvikler metoder med tilhørende værktøj til optimering af energiforbrug og identifikation af energisparepotentialer i industrivirksomheder

Projekt nummer
351-058
Projektperiode: 2019 - 2021
Dansk Energi Management

Projektet har bekræftet, at der er store elbesparelser at hente på ændret adfærd i industrivirksomheder. Hos en af testvirksomhederne er der opnået en 5%-effektivisering kWh/ton produceret plast på én lokation.

Projektet vil videreudvikle et allerede afprøvet og implementeret koncept til energibesparelser i storkøkkener.

351-057_foto
Projekt nummer
351-057
Projektperiode: 2019 - 2021
FoulingCure ApS

Projektet har vist at et nyt anti-fouling system kan forebygge energitab og større driftstab fra varmevekslere.

Projektet vil demonstrere konceptet anti-foulingsystem for pladevarmevekslere.

Projekt nummer
351-032
Projektperiode: 2019 - 2020
Himmerlands Energi- og Miljøforening

En gennemgang af SMV-virksomheder indikerer, at der er et besparelsespotentiale  på mellem 5 og 20% af elforbruget, som der vil være en samfundsøkonomisk gevinst ved at få realiseret.

Via casestudies viser vi, hvordan konkrete energi- og indeklimamålinger (data) kan give Xtra Small produktionsvirksomheder et incitament til at gennemføre energieffektivisering, konvertering til elbaseret opvarmning og indføre energistyring.

351-022_foto
Projekt nummer
351-022
Projektperiode: 2019 - 2021
Teknologisk Institut

Projektet har udviklet et nyt værktøj til behovsafdækning for dampforbrugende systemer.

Dampproduktion i industrien er for nuværende primært baseret på traditionelle fossilt fyrede kedelløsninger. Den grønne omstilling fra fossile til vedvarende energikilder kræver der bl.a. udvikles teknologier for energieffektiv eldrevet dampproduktion. I den sammenhæng er højtemperaturvarmepumper en attraktiv mulig, idet spildvarme, fjernvarme eller anden varme­kilde kan konverteres til damp med høj virkningsgrad. 

Projekt nummer
351-014
Projektperiode: 2019 - 2020
Transition ApS

Nye værktøjer målrettet SMV’ere skaber fokus på databaseret energiledelse, og skal sikre flere energibesparende projekter.

Små og mellemstore virksomheder (SMV’er) oplever, at det er kompliceret at komme i gang med databaseret energiledelse. I projektet gennemføres en undersøgelse af SMV’ers konkrete ønsker til energiledelse, og der udvikles materiale og kurser til at opkvalificere installatører, der er den primære kilde til viden om energieffektivisering for SMV’er.

350-052_foto
Projekt nummer
350-052
Projektperiode: 2018 - 2022
Teknologisk Institut

Der er udviklet og opbygget en inddamper med vanddamp som kølemiddel, der har til formål at teste den nyudviklede Rotrex-kompressor.

Projektet vil gennem en blanding af teoretiske analyser og målinger i laboratoriet medvirke til at sikre, at fremtidige højtemperaturvarmepumpesystemer til industrien baseret på vanddamp bliver udviklet og afprøvet.

350-039_foto
Projekt nummer
350-039
Projektperiode: 2018 - 2021
Teknologisk Institut

Projektet har vist at der ved simple software kan realiseres energibesparelser svarende til 22% af det samlede energiforbrug, som bruges til køl og frys i den danske restaurationsbranche.

Projektets formål er på baggrund af el-, temperatur- og brugsdata fra køleanlæg i restaurationsbranchenat detektere gemte potentialer i form af mulige energisparetiltag, behov for proaktivt vedligehold samt adfærdsregulering.

 

Projekt nummer
350-038
Projektperiode: 2018 - 2021
DTU Mekanik

Projektet viser, at elektrificering er mulig og teknisk gennemførlig for en væsentlig del af det danske industrielle procesopvarmningsbehov. Det er fundet, at behovet for brændsler kan reduceres til 10 % af den nuværende anvendelse, mens den resterende anvendelse kan elektrificeres.

Formålet med projektet er at vise realiseringsmulighed og optimal tilgang for at substituere procesvarme fra forbrænding af fossile brændstoffer med 100 % el-baseret varme.

Graf: Gasforbrug som funktion af slurryflow før ”datavask”.
Projekt nummer
350-035
Projektperiode: 2018 - 2020
Teknologisk Institut

Det er muligt at opstille energinøgletal for produktionsvirksomheder med komplicerede produktionsprocesser uden besvær. Så virksomheder kan tjekke deres energiforbrug for at vurdere om energieffektiviteten kan forbedres.

Ved operationelle nøgletal forstås nøgletal af en sådan kvalitet, at de bl.a. kan benyttes til at identificere årsager til faldende energieffektivitet samt troværdig dokumentation af effekten af energibesparelsestiltag.

Hybridfordamper
Projekt nummer
349-048
Projektperiode: 2017 - 2018
Teknologisk Institut

I projektet er der udviklet et nyt fordampersystem med ammoniak som kølemiddel. Der er opnået en 30 % forbedering af energieffektiviteten. 

I projektet udvikles et nyt fordampersystem med fokus på ammoniak, som kombinerer etoversvømmet system (flooded) med et system med direkte ekspansion (DX).

Køleanlæg illustration
Projekt nummer
349-040
Projektperiode: 2017 - 2019
JoMa Tech MSR IvS

En varmepumpe, der kan udnytte disse temperaturforskelle, vil have en bedre COP end konventionelle varmepumper, med en elbesparelse til følge.

Køletårne
Projekt nummer
349-033
Projektperiode: 2017 - 2018
DHI Danmark

Analyser viser et betydeligt potentiale for energibesparelser hos én af partnerne i projektet, hvor styring af køletårne er afprøvet i praksis.

Her ses kondensdannelse på forsiden oven på glaslågen, når elvarmelegement er slukket
Projekt nummer
349-030
Projektperiode: 2017 - 2019
Teknologisk Institut

Der er udviklet og testet en ny iscremefryser, som forbruger 27 % mindre energi sammenlignet med den eksisterende iscremefryser.

At være på forkant med implementeringen af ecodesign-og energimærk­ningsforordningen igennem udviklingen af "best-in-class" produkter er en unik mulighed fordanske producenter af salgskølemøbler.

Projekt nummer
349-025
Projektperiode: 2017 - 2020
Teknologisk Institut

Der er udviklet en intelligent styring af energiforbruget baseret på overvågning og brugsmønster af stinkskabe. Resultaterne viser et energisparepotentiale på 35% af energiforbruget for laboratorier.

Projektet har udviklet en intelligent styring af laboratorieventilationen baseret på overvågning af aktiviteter og brug af laboratorier og processkabe.

Hydrauliksystem
Projekt nummer
349-016
Projektperiode: 2017 - 2019
Teknologisk Institut

Det er vigtigt at der er samspil mellem behov, pumpebestykning og regulering. For hvis ikke ender energiforbruget til de hydrauliske systemer med at være højere end nødvendigt. 

Der udvikles et koncept for optimering af hydrauliksystemer baseret på anvendelse af nyeste teknologi indenfor komponenter og regulering baseret på en behovsdrevet tilgang.

Isbank system 348-043
Projekt nummer
348-043
Projektperiode: 2016 - 2017
Teknologisk Institut

I projektet er der udviklet et nyt isbankkoncept. I stedet for et ofte anvendt system, hvor der dannes en iskappe omkring rør, er systemet udviklet således, at isdannelsen sker udvendigt på fleksible slanger.

Overrækkelse af ELFORSK Prisen 2010
Projekt nummer
348-036
Projektperiode: 2016 - 2018
Teknologisk Institut

Energieffektiv og hurtig indfrysning af fødevarer giver store besparelser. Med enkle tiltag er der ved styring af blæseren opnået en energibesparelse på 86 %.