Nyt koncept for energirigtig adfærd i industrien

Projektresultat

Virksomheden Plastix hører hjemme i Lemvig og producerer plastikgranulat af udtjente fiskegarn.

Et demonstrationsprojekt udvikler et koncept for adfærdsændringer ved hjælp af data og Internet of Things.

Dansk Energi Management og FlexMeter er har startet et ELFORSK projekt, der skal skabe el-besparelser i danske industrivirksomheder via adfærdsændringer.

I 2018 stod industrien for 13 % af Danmarks samlede energiforbrug. Den menneskelige påvirkning og adfærden i det hele taget, har stor betydning for energiforbruget i mange virksomheder, og der er et stort uudnyttet potentiale i at arbejde med adfærdsændringer i industrivirksomhederne.

ELFORSK projektet ”Energirigtig adfærd i industrien” er et demonstrationsprojekt, der inkluderer udvikling af et koncept for adfærdsændringer ved hjælp af data og Internet of Things, IoT og projektet kombinerer og integrerer derfor både tekniske løsninger og rådgivning om adfærd.

Det primære formål er at udvikle en skalerbar model, der kan øge mulighederne for store el-besparelser i industrivirksomheder med adfærden som toneangivende parameter.

Vi måler hele tiden på vores elforbrug, men det er svært at tilpasse aflæsningerne til vores produktions-flow. Med det her projekt får vi hjælp til at finde ud af, hvad der giver mening at måle på
Lynge Børsting Hedegaard, produktionschef, Plastix

Konceptet udvikles og testes af på to konkrete pilotvirksomheder indenfor plastindustrien med støtte fra ELFORSK. Netop plastindustrien har i forvejen et stort fokus på bæredygtighed, men de tilhører samtidigt et stort el-forbrugende segment, og disse virksomheder passer derfor godt ind i fokus- og kompetenceområderne for projektet.

Projektet er lige startet og er ved at finde testvirksomheder, som skal deltage i projektet. Den første virksomhed er Plastix, som producerer plastik-granulat af udtjente fiskegarn.

Lynge Børsting Hedegaard er produktionschef i Plastix og ser frem til at være med i projektet: ”Vi måler hele tiden på vores elforbrug, men det er svært at tilpasse aflæsningerne til vores produktions-flow. Med det her projekt får vi hjælp til at finde ud af, hvad der giver mening at måle på”.

Projektet løber over 1 år og afsluttes i 2020.

 

Materialer