Ansøgninger for 40 mio. modtaget til effektiv energianvendelse og fleksibilitetsløsninger

Pressemeddelelse
Elcentral

Otte projekter har søgt om støtte fra ELFORSK for i alt 39,6 mio. kr.

ELFORSK-programmet fortsætter sit engagement i at optimere energisektoren gennem dataanvendelse med endnu en række innovative projekter. I alt har otte håbefulde konsortier søgt støtte til at fremme effektiv energianvendelse og fleksibelt el- og energiforbrug.

Programmet, der årligt støtter forskning og udvikling, lægger vægt på intelligent brug af eksisterende data, yderligere digitalisering af energisektoren samt fremme af fleksibilitetsydelser og sektorkobling.

Ved den seneste ansøgningsfrist den 11. marts 2024, havde de 8 projekter sammenlagt søgt om 39,6 mio. kr. 

- ELFORSK-midlerne går til projekter, der bidrager med innovation inden for datadrevne løsninger til gavn for den grønne omstilling af vores el- og energiforbrug. Derfor vil projekterne blandt andet blive bedømt ud fra deres inddragelse af temaer som energidata, forecasting og informationssikkerhed, fortæller Edit Lulu Nielsen, chefkonsulent i Green Power Denmark.

De indsendte ansøgninger vil nu blive nøje gennemgået og evalueret. Den endelige beslutning om støtte til projekterne forventes at blive truffet i juni 2024.

ELFORSK-puljen råder foreløbigt over 24,25 mio. kr.

Puljen administreres i samarbejde mellem Energistyrelsen og Green Power Denmark og har bl.a. til formål at understøtte Folketingets målsætning om 70 procent færre drivhusgasudledninger i 2030.

Senest blev der i december 2023 tildelt 7,6 mio. i støtte til projektet ’Super-Integration', der skal kaste nyt lys over sektorkobling og fleksibilitetsydelser hos supermarkeder.