ELFORSK støtter anvendelse af løsninger og teknologier, der fremmer effektiv anvendelse af energi

SØG MIDLER

Foto: Pixabay

Nu er der mulighed for at søge støtte i ELFORSK-puljen frem til den 14. april kl. 12.00.

Digitalisering og smart brug af data er et af de områder, ELFORSK i år fokuserer på. Det er fordi, vi tror på, at brug af data styrker vores virksomheders konkurrenceevne, skubber på den grønne omstilling og skaber sunde danske virksomheder og arbejdspladser

ELFORSK støtter udvikling af nye løsninger, teknologier og koncepter, der fremmer effektiv brug af el og energi. ELFORSK har bl.a. fokus på digitale løsninger og brug af data med kunstig intelligens, som kan skabe flere smarte energieffektive løsninger til gavn for vores virksomheder og Danmark
Richard Schalburg, ELFORSK

ELFORSK-ordningen, der administreres af Dansk Energi, støtter innovative projektidéer, så længe projektideen er inden for brug af effektiv el og energi i industri eller bygninger.

Det er vigtigt, at det er nye løsninger, og at indsatsen er i slutforbruget efter måleren. Vi støtter ikke produktionsteknologier eller løsninger, der primært har fokus på varme eller fx CO2. Det ligger uden for ELFORSK`s virke. 

Se tidligere projekter på området
Det er vigtigt, at ansøgere orienterer sig i ELFORSK-projektdatabase og Energiforskning.dk for at se, hvilke projekter der allerede er gennemført, eller er i gang med at blive gennemført. Nogle områder har været støttet massivt i en lang årrække.

Det er også vigtigt at undersøge, hvad markedet allerede tilbyder. ELFORSK kan ikke give støtte til udvikling af "noget", der allerede kan købes kommercielt.

Potentialet er væsentligt
Det er også vigtigt, at energieffektiviseringspotentialet har en vis størrelse, og det rent faktisk er muligt at realisere potentialet i markedet inden for en kortere årrække. Derfor er det også vigtigt, at der er aftagere af løsninger med i projektet.

Du kan læse om de områder, vi støtter, i "ELFORSK indsatsområder 2021"

Se her, hvordan du søger om midler til ELFORSK-puljen og hent ansøgningsdokumenterne.

Puljen er åben for ansøgninger frem til den 14. april 2021 kl. 12.00.

Materialer