Fleksibilitet er nøglen til fremtidens integrerede energisystemer

Det viser den nye rapport 'Fleksibilitet er nøglen til fremtidens integrerede energisystemer' fra Teknologisk Institut.

Miljørigtige varmepumper til opvarmning er nu også på vej over i fjernvarmenettet. Mere end halvdelen af de danske forsyningsvirksomheder forventer at investere i varmepumper indenfor de næste 4-5 år. Det viser den nye rapport 'Fleksibilitet er nøglen til fremtidens integrerede energisystemer' fra Teknologisk Institut. Her har instituttet spurgt 36 danske forsyningsvirksomheder om deres forventninger til fremtidens energiforsyning.

Varmepumper kan udnytte varmen i jorden og luften, fra spildevand eller andre varmekilder såsom overskudsvarme fra industrien til produktion af fjernvarme, som udgør en stor del af den kollektive varmeforsyning. 

Ifølge undersøgelsen forventer forsyningsvirksomhederne især at investere i varmepumper, både varmepumper i sig selv, integrerede varmepumper med termisk lagring eller solvarme og biomassebaserede anlæg, som er integrerede med varmepumper. Ud over investering i varmepumper, forventer forsyningsvirksomhederne også at investere i termisk lagring samt digitalisering. 

Materialer