Ansvarlig virksomhed

Projektdatabase

Projektdatabasen indeholder alle de projekter, som ELFORSK har støttet med midler. Der er en kort introduktion af projekternes formål og kontakt information for de igangværende projekter. For de projekter, som er færdige, er der en slutrapport med resultater, som du kan down loade.

Viser 1 - 8 af 8
Varmgasafrimning af industrielle køleanlæg 347-030
Projekt nummer
347-030
Projektperiode: 2015 - 2019
IPU

De selvregulerende egenskaber af væskestyringen har vist energibesparelser på 15% per afrimningscyklus sammenlignet med den trykstyrede afrimning. Besparelserne vokser når afrimningstiden forlænges fordi trykstyringsmetoder bruger mere energi, når isen er blevet fjernet.

Projektet undersøger mulighederne for optimering af varmgasafrimning på industrielle køleanlæg. Projektet vil udnytte muligheden for at sænke det samlede anlægs energiforbrug betydeligt gennem dels optimering af fordamper-, system- og styringsdesign og dels ved at indsætte en separat seriel kompressor, således at kun den nødvendige mængde varmegas hæves til den ønskede temperatur og tryk til afrimningen.

Supermarked 337-011
Projekt nummer
337-111
Projektperiode: 2005 - 2007
IPU

Projektet har vist, at der ikke er dramatisk forskel på de tre forskellige reguleringskoncepter. Det interessante i denne sammenhæng er, at den  kontinuerlige drift med tilpasset fordampningstemperatur gav lavest affugtning. Da denne drift samtidig giver bedst COP - og også marginalt mindre kuldebehov - giver det anledning til at anbefale at fortsætte med at udvikle dette koncept. 

Whiskey drinks
Projekt nummer
337-049
Projektperiode: 2005 - 2005
HORESTA

Projektets formål har været at kortlægge det eksisterende marked for minibarer og ud fra dette at udvikle en positivliste for minibarer samt letforståeligt informationsmateriale om energibevidst indkøb. I vejledningen er beskrevet, hvorfor man bør interessere sig for minibarernes energiforbrug, og der er givet gode råd til både indkøb og til drift af minibarer.

Hotelværelse
Projekt nummer
335-027
Projektperiode: 2003 - 2006
HORESTA

Projektet viste, at hotellernes kultur er afgørende for, hvordan man ser på involvering af medarbejderne i el-besparelser, og for hvilke metoder der er egnede det enkelte sted. To hovedkulturer - ’De traditionsorienterede’ og ’De udviklings-orienterede’ - er blevet synlige i projektet. De to kulturer er kendetegnet ved grundlæggende forskelle i værdier, arbejdsformer og brug af teknologi.