ELFORSK projekt vil skabe teknologiske landvindinger i ejendomsbranchen

Facade Renovering Energieffektivisering Ryesgade

En række aktører på tværs af ejendomsbranchen har kastet sig over at bruge den nyeste teknologi inden for drift og byggeri både for egen og hele branchens vindings skyld. Efterspørgslen er stigende, så det handler om at følge med udviklingen hen mod brugen af kunstig intelligens, fortæller parterne hver især til EjendomsWatch.

Der er grøde i den teknologiske udvikling i ejendomsbranchen, hvor kunstig intelligens er på vej ind som en fast bestanddel på linje med beton og stål. Selvtænkende elevatorer og kontorarealer opdelt efter medarbejdernes præferencer for behaglige temperaturer er nogle de nyskabelser, der i øjeblikket er på vej ind i byggemassen.

En række aktører på tværs af branchen — investorerne PKA og Pensiondanmark, ejendomsadministratoren Deas og entreprenøren NCC Danmark — er gået sammen i et projekt med det lidet mundrette navn "IoT-baseret dataopsamling til bedre bygningsdrift og -design".

Projektet har til formål at finde metoder til at bruge den megen data, som forskellige dele af en bygning kan generere via moderne sensorteknologi. Det skal give mere effektiv drift samt bedre byggeprocesser i nye projekter og i sidste ende gøre ejendommene i stand til at kommunikere med sine brugere, administratorer og ejere.

Materialer