ELFORSK-projekt udvalgt til Sustainable Build Innovation Challenge 2019

SUSTAINABLE BUILD
Tavle med ABC og børn

Foto: Pixabay.

Sustainable Build udvælger hvert år op til 10 innovatører, der er banebrydende inden for bæredygtigt byggeri. ELFORSK-projektets fokus er på renovering af skoler, og demonstrerer at ved at anvende naturlige materialer i facader og isolering samt klart glas i vinduerne kan der opnås større bæredygtighed, lavere energiforbrug og bedre indeklima.

Med energikravene i BR2015 har vi nået en grænse for hvor langt energiforbruget i bygninger, i praksis, kan reduceres. De yderligere stramninger i Bygningsklasse 2020  har medført en uheldig udvikling, hvor fokus er fjernet fra bæredygtighed og i stedet rettet mod 'omgåelser' af bygningsbestemmelsernes hensigt. 

ELFORSK-projektet vil gå nye veje og fokusere på helhedsbetragtninger og bæredygtighed ved anvendelse af naturlige byggematerialer med stor positiv betydning for både indeklima og bygningens samlede energiforbrug. 

Projektet demonstrerer, at ved at anvende naturlige materialer i udvendige og indvendige facader, ålegræs som isoleringsmateriale og klart glas i vinduerne, kan der opnås større bæredygtighed, lavere energiforbrug og bedre indeklima med vægt på dagslyskvalitet, udstrakt grad af naturlig ventilation og bedre rumakustik. 

Det betyder at vi får mulighed for at fortælle og formidle projektet bredere til byggeriets parter og det vi selvfølgelig stolte og glade for.
...projektleder og arkitekt og Ph.d. Carlo Volf

Det at projektet er udvalgt til Sustainable Build Innovation Challenge 2019 giver en unik mulighed for at projektet kan fortælle og formidle bredt til byggeriets parter, og det er vi selvfølgelig stolte og glade for, siger projektleder Carlo Volf. 

SUSTAINABLE BUILD

SUSTAINABLE BUILD har til formål at fremme vækst indenfor bæredygtigt byggeri.

Vi medvirker til at styrke den danske byggebranches konkurrenceevne på et stigende globalt marked for bæredygtigt byggeri og skaber grobund for udvikling af nye produkter og forretningsmodeller. Det gør vi gennem gennem at øge innovation, videndeling og styrke samarbejdsrelationer på tværs af byggebranchen.

Sustainable Build udvælger hvert år 8-10 innovatører indenfor bæredygtigt byggeri. Læs mere på Sustainable Build

Hvis du vil vide mere om projektets deltagelse i Sustainable Build 2019, så kontakt projektleder Carlo Volf på carlo@volfdesign.dk