Nyheder fra ELFORSK


Online it-værktøjet BeREAL, der er udviklet med støtte fra ELFORSK, sætter fokus på forskellen mellem beregnet og faktisk energiforbrug i byggerier.

 
 

Energieffektiv opvarmning ved hjælp af el: Fremover kan boligejerne slippe for at sende varmt vand rundt i rør. ELFORSK-projekt viser, hvordan huse kan holdes lune med ventilation, varmepumpe og smart styring.

 
 

Vedlagt finder du en oversigt over de 42 ansøgninger som ELFORSK har modtaget til årets pulje 2018. Der er ansøgt om støtte for 60 mio. kr. Ansøgningerne er jævnt fordelt inden for vores syv indsatsområder.

 
 

Virksomheder og vidensinstitutioner flokkes om Dansk Energis populære F&U-pulje.

 
 

Et nyt forskningsprojekt skal hjælpe med at identificere de store strømslugere, forkert indstillede apparater og daglige rutiner, der belaster energiforbruget mest.

 
 

På Spejdernes Lejr i Sønderborg tester børn og unge 10-15 inspirerende aktiviteter med fokus på energi, miljø og klima. ELFORSK har støttet udviklingen af aktiviteterne.

 
 

Med hjælp fra forsknings- og udviklingsprogrammer kan vi klække guldæggene og skabe værdi for hele Danmark, fastslår EUDP, Innovationsfonden og Dansk Energi i en ny publikation.

 
 

Vinder af ELFORSK Prisen 2017 lover bedre og billigere indeklima til kontorer, børnehaver, skoler og andre bygninger. Den ventilationsløsning, der er udviklet med støtte fra ELFORSK, ser allerede nu ud til at skabe flere arbejdspladser og mere eksport.

 
 

Projekt støttet af Dansk Energis forsknings- og udviklingspulje, ELFORSK, viser at dialog mellem udlejer og lejer, skaber grundlag for energirenovering skriver Jyllands-Posten.

 
 

Danskere opholder sig bag glas mange timer hver dag. En boligforening i Haderslev lægger data til et ELFORSK-støttet projekt, der skal hjælpe arkitekter og ingeniører med at finde ud af, hvad der samlet set er bedst for sundhed og trivsel: Vinduer med 2-lagsglas eller 3-lagsglas.

 
 

Hvem vinder ELFORSK Prisen 2017? Smart køling af bygninger konkurrerer med kabelfrit lys til byrum og visualisering af elegant belysning i lokaler.

 
 

Astronaut Andreas Mogensen fra ESA løfter F&U op (og ud!) på et højere plan til glæde for deltagerne på ELFORSK-seminar om innovation.

 
 

… og sød musik opstår, hvis den lille virksomhed har en klar løsning på et veldefineret behov. På ELFORSK’s innovationsdag er tre produkter blevet udfordret af adm. direktør Christian Stadil, energichef Hans Andersen og vicedirektør Anders Stouge.

 
 

Markedet for energieffektive teknologier stiger. Virksomheder gør sig mere konkurrencedygtige med støtte fra Dansk Energis ELFORSK-pulje. Puljen har netop bevilget 21,1 mio. kr. til 25 innovative projekter.

 
 

Resultater fra ELFORSK og andre F&U-ordninger kan blive udbredt til boligforeninger med støtte fra en stor demonstrationspulje under Landsbyggefonden.